Bilsemester 2014. Del 4: Nederländerna

Nederländernas tak.
Nederländernas högsta punkt besteg vi från Aachen. Vaalserberg är faktiskt hela 322 m.ö.h. och det var högre än jag trodde.

Därefter åkte vi till Amsterdam för att göra två saker: Gå på tekniska muséet och äta indonesisk mat.

Vi hade varit i Amsterdam året innan och tittat på bl.a. blomstermarknaden och Rembrandtststyn på torget. Hittade då en bra indonesisk restaurang på gatan med alla stånd där de säljer tulpaner och cannabisplantor, som serverade riestafel, en massa små rätter som serveras med ris. Läckert uppbyggd stad också, med kanaler som ett spindelnät runt centrum.

Tekniska muséet kom vi till på eftermiddagen, men vi skulle ha behövt mer tid. Där finns interaktiva utställningar om hur vatten går runt i staden och hur en fabrik fungerar och mycket mer. Spännande att utforska både för riktiga barn och förvuxna barn.

Indonesisk mat ska man äta i Amsterdam, för det finns många personer med ursprung i den gamla kolonin. Vi åt riestafel på samma krog som förra året. I år hade vi inte lika bråttom hem, så vi campade både här och i Travemünde på vägen.

Enligt guideboken finns det ingen camping i centrala Amsterdam, men vi höll inte med om det, kanske för att vår definition av "centralt" är annorlunda än deras. Campingen låg precis utanför centrum, men knappast utanför staden.

Vägen tillbaka till Tyskland tog vi över de vallar som byggts för att hålla havsvattnet borta. Det är en speciell känsla att åka på en motorväg med vatten på båda sidorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar