Bilsemester 2014. Del 3: Västra och norra Tyskland

En bit av Aachens katedral
Aachen är en fantastiskt fin tysk stad nästan på Belgiska gränsen. Katedralen är ruskigt gammal, från 786, och djävulens finger sitter i dörren, sen det slets av då stadens innevånare hade lurat honom på pengar och han blev litet putt på dem och försökte komma in. Han sparkade på dörren också, så sprickan syns än. Karl den stores kvarlevor ligger i katedralen och tronen som han satt på kan man skymta på en läktare.

På stan finns många kuriösa sevärdheter, som en fontän med armar som går att ändra ställning på, ett uråldrig rådhus och en liten betongkruksträdgård på torget.

Där finns också ett brunnshus med vatten från varma källor, som smakar som att det är litet för mycket mineraler i.

I närheten ligger berget med både treriksmötet mellan Belgien, Nederländerna och Tyskland, och Nederländernas högsta punkt, som faktiskt verkar vara hela 322 meter enligt alla källor på nätet.

Vi tar en avstickare till Nederländerna, och den skriver jag om här.

Poolen på travemündecampingen
På hemvägen till Rostock campade vi på vår favoritcamping i Travemünde, som inte ligger vid havet, men som har en dammliknande pool med biologisk rening, näckrosor och vass.

Vi tar vägen förbi Wismar och inspekterar Sveriges sista koloni, en pittoresk småstad med vackra hus och ett stort torg.

Havstillgången är det dock dåligt med. Stranden i Warnemünde var så fullproppad med folk att vi inte fick plats. Det går säkert att hitta tillgängliga badställen, men vi hade inte riktigt tid innan båten gick.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar